Schaalvergroting: ‘Samen Sterker’, maar ten koste van wie?

‘Samen Sterker’, maar ten koste van wie?

Een groot aantal MKB bedrijven is vorig jaar geïnformeerd over het feit dat haar, in sommige gevallen toch al niet zo kleine, pensioen- of employee benefits adviseur geïntegreerd is in een nog grotere organisatie. Deze schaalvergroting kreeg de veelbelovende naam: ‘Samen sterker’.

De schaalvergroting van dergelijke partijen zal vooral een groot deel van de kleine- en middelgrote MKB-relaties, raken. In de praktijk zal het zo zijn dat voor veel van deze klanten een jaarlijkse vergoeding vanuit provisie of declaratie, lager dan € 8.000,-- geen recht meer geeft op een (pro)actieve persoonlijke begeleiding. Hierbij gaat het om de inkomsten van de adviseur en niet om de premie die aan uitvoerder of verzekeraar betaald wordt.
Wij zien al jaren dat juist de groep ondernemers die baat heeft bij persoonlijk contact en ondersteuning deze als gevolg van hun ‘geringe omvang’ steeds minder krijgen van de grote adviespartijen. Het is daarom juist voor hen van belang dat zij gewezen worden op een goed- en vooral beter passend alternatief voor advies, begeleiding en communicatie van de verzekerde arbeidsvoorwaarden.

Volledige ontzorging
Voor MKB-ondernemingen die nu klant zijn van een grote adviespartij is er een interessant alternatief: Valent Pensioen Experts.
Wij ondersteunen en ontzorgen niet alleen de MKB-ondernemer maar ook de werknemers. Wij staan voor persoonlijke aandacht, heldere communicatie, adequate administratie en mogelijk lagere verzekeringspremies tegen dezelfde of een lagere dienstverleningsvergoeding.
Valent Pensioen Experts kan op elk door u gewenst moment de begeleiding overnemen op gebied van uw Pensioen- en Inkomensregelingen.

Overige verzekeringen
Valent Pensioen Experts werkt samen met een aantal gerenommeerde advieskantoren. Adviesorganisaties die zich toeleggen op schade- en risicomanagement. Wij zorgen dat u wordt geholpen door gelijkgestemde kantoren die op hun vakgebied ook een uitstekende (sparring)partner zijn.

Vakspecialisten
Ook bij Valent Pensioen Experts heeft de MKB’er de beschikking over twee vakspecialisten. Eén voor de employee benefits en één voor de schadeverzekeringen en risk-management. Zij spreken beiden de taal van de MKB’er omdat zij dat veelal zelf ook zijn.

Gratis Second Opinion
Wij komen graag met u of uw relatie in contact en bieden een gratis second opinion aan op basis van het huidige Employee Benefits pakket. Wij beoordelen in uw geval welke alternatieven u heeft. Verloopt deze kennismaking naar wederzijdse tevredenheid dan maken we graag een definitief stappenplan op maat om te komen tot een geruisloze overgang die naadloos zal aansluiten op uw persoonlijke wensen.

 

Contact

Wij, van Valent Pensioen Experts, zijn dé experts op pensioengebied. Voor vragen kunt u daarom altijd bij ons terecht!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Of misschien wilt u een adviesvoorstel of een afspraak maken met één van onze experts? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Ik wil meer weten!

Versturen